fbpx

Άρθρο

Πως να καταπολεμήσετε την ακμή σώματος

Πως να καταπολεμησετε την ακμη σωματος

Εάν υποφέρετε από ακμή στο σώμα, θα πρέπει να κάνετε ειδική αγωγή από τον δερματολόγο σας αλλά θα πρέπει αλλά θα πρέπει να το φροντίζετε και εσείς καθημερινά για να διατηρήσετε την καλή αρμονια στο δέρμα σας.

Με τα παρακάτω καθημερινά βήματα θα μειώσετε τα αντιαισθητικά ξεσπάσματα και θα νιώθετε πιο άνετα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. 

#1  Επενδυστε σε βαμβακερά υφάσματα και αποφύγετε οτιδήποτε συνθετικό ή μάλλινο. Επιλέγοντας φαρδιά σε γραμμή ρούχα, αποφεύγετε την τριβή με το δέρμα σας και τον εγκλωβισμό των ρύπων 

#2  Μην αμελείτε τα συχνά ντους ειδικά μετά από έντονη δραστηριότητα

#3  Μην τρίβετε το δέρμα σας γιατί στην ενεργή ακμή προκαλεί ερεθισμό και αυξάνει την πιθανότητα μεταφοράς τους μικροβίου και σε υγιείς περιοχές. Χρησιμοποιήστε καθαριστικά σώματος κατάλληλα για περιπτώσεις ακμής

#4  Πείτε όχι στην απολέπιση τριβής (Scrub) και ένα μεγάλο ναι στην χημική απολέπισης.Τα οξέα φρούτων είναι εξαιρετικά για την ακμή καθώς καθαρίζουν τους πόρους και δημιουργούν ένα μη φιλικό περιβάλλον για νέα μετάσταση. Προσοχή μην τα χρησιμοποιείτε καλοκαίρι γιατι προκαλούν πανάδες.

#5 Βαθύς Καθαρισμός ο πολύτιμος σύμμαχός σας για την καταπολέμηση της ακμής σώματος και προσώπου. Τα πιο συνηθισμένα μέρη είναι το ντεκολτέ, η πλάτη, οι ώμοι, οι γλουτοί και η μασχάλη. Η διαδικασία είναι ακριβός η ίδια και τα πλεονεκτήματα πολλαπλά!

Η αίσθηση της καθαριότητας που θα νιώσετε θα ανεβάσει τα επίπεδα της αυτοπεποίθησής σας και θα αυξήσει την αυτοεκτίμηση που έχει κλονιστεί με αφορμή την ενοχλητική και επωδυνη κατασταση της ακμής.