fbpx

Article

Moisturize before the Spa and enjoy the x5 benefits

Moisturize before the spa

Είναι πια γνωστό πως η καλή ενυδάτωση του σώματος είναι απαραίτητη για την ευεξία σε καθημερινή βάση με 8 ποτηράκια νερό να πίνετε στην υγειά σας (τουλάχιστον!)
Η πόση του νερού μας κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία μας αλλά αποτελεί και σύμμαχο στην καταπολέμηση της κόπωσης και της υποστήριξης του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Επίσης πολλαπλασιάζει τις θετικές επιδράσεις του Spa στο σώμα μας, Μην ξεχνάτε πως το αρκτικόλεξο s.p.a προέρχεται από το λατινικό salus per aqua, σε ελεύθερη μετάφραση : Υγεία με βάση το Νερό.

Η καλή ενυδάτωση είναι προϋπόθεση για την καλή υγεία
Περίπου το 60% ενός ενήλικου σώματος αποτελείται από υγρά. Δεδομένου του πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το νερό στο σώμα μας, παρατηρούμε πως η διατήρηση των επιπέδων του νερού αποτελεί το κλειδί της καλής φυσικής λειτουργίας του σώματος
Το να ξεδιψάμε είναι το λιγότερο που μπορεί να μας προσφέρει ο υγρός χρυσός! Ένα ενυδατωμένο σώμα έχει καλύτερη αρτηριακή πίεση, καλή ρύθμιση της θερμοκρασίας, κάνει καλύτερη αποτοξίνωση και καλύτερη παραγωγή υγρών απαραίτητων για την λειτουργία των οργάνων και την αποβολή τοξινων. Χωρίς την κατάλληλη ενυδάτωση, το στόμα, η γλώσσα, ο λαιμός και τα μάτια μας δεν θα ήταν σε θέση να διατηρήσουν την υγρασία που απαιτείται για την λειτουργία τους.

Το να πίνουμε άφθονο νερό βοηθά επίσης στην προστασία του εγκεφάλου και στην μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στους ιστούς και στα όργανα του σώματος μέσω του αίματος.

Το νερό συνεργάζεται με τα υπόλοιπα συστήματα για την παραγωγή ορμονών και νευροδιαβιβαστών ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση της διάθεσης και της ψυχολογίας.
Ένας καλά ενυδατωμένος εγκέφαλος βιώνει και αντιλαμβάνεται καλύτερα την ζωή, είναι σε εγρήγορση και διαύγεια, συγκεντρώνεται καλύτερα και είναι στα καλύτερα του σχετικά με τις πνευματικές λειτουργίες που του ζητάμε να ανταπεξέλθει.

Η αφυδάτωση επηρεάζει αρνητικά με διάφορους τρόπους μέσω αυξημένων συναισθημάτων κακής διάθεσης, υπερκόπωσης, στρες και δύσκολης συγκέντρωσης.
Αν περιμένετε το αίσθημα της δίψας για να πιείτε νερό τότε αργείτε πολύ! Η δίψα είναι το καμπανάκι του ανθρώπινου οργανισμού για να μας προειδοποιήσει πως έχει ξεκινήσει να επηρεάζεται απο την αφυδάτωση. Το νερό δεν αποβάλλεται μόνο από την ούρηση κατα την διάρκεια της ημέρας αλλά και μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής και ενός έντονου κλάματος… Όπως διαβάσατε! Οι Drama Queens τείνουν να είναι πιο αφυδατωμένες απο τις πιο ψύχραιμες.

Συνεπώς είναι ζωτικής σημασίας να αναπληρώνετε τα χαμένα υγρά για να διατηρήσετε τη βέλτιστη σωματική και πνευματική λειτουργία.

Ενυδάτωση πριν και μετά από μια θεραπεία μασάζ

Είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεστε καλά τόσο πριν όσο και μετά από μια περιποίηση προσώπου ή σώματος, αλλά το πιο σημαντικό, πριν από μια συνεδρία μασάζ
Όταν οι μύες είναι καλά ενυδατωμένοι, είναι πιο μαλακοί σε σχέση με τους αφυδατωμενους.. Οι αφυδατωμένοι μύες είναι πιο σφιγμένοι, καθιστώντας πιο δύσκολη την δουλειά ενός θεραπευτή, με αποτέλεσμα την άσκηση πίεσης και το αίσθημα του πόνου που θα νιώθετε στο τραπέζι του μασάζ.
Ο κυριότερος λόγος που είναι σημαντικό να ενυδατωνεστε μετά από μια συνεδρία μασάζ είναι κυρίως επειδή η γεμάτη αποθήκη νερού βοηθά το σώμα να αποβάλλει αποτελεσματικά τις τοξίνες. Τα κύτταρά μας αποθηκεύουν τοξίνες και μεταβολικά απόβλητα που το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την αποστράγγιση από το σώμα μας.
Μέσω ενός μασάζ, οι μύες διεγείρονται και αναγκάζονται να απελευθερώνουν τις τοξίνες πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Αν και η καλή ενυδάτωση είναι εξαιρετική για την υγεία μας και ωφέλιμη πριν και μετά τις θεραπείες spa, αξίζει να σημειωθεί ότι η υπερβολική ποσότητα δεν είναι καλή ιδέα. Ενώ διαφέρει από άτομο σε άτομο, η συνήθης ποσότητα είναι περίπου 6-8 ποτήρια την ημέρα. Πριν και μετά τη θεραπεία, προσθέστε δύο επιπλέον ποτήρια – και παρακολουθήστε τα ούρα σας, καθώς το ανοιχτό/διαφανές κίτρινο χρώμα υποδηλώνει ότι είστε επαρκώς ενυδατωμένοι.

Post Related