fbpx

Άρθρο

5 λόγοι για να επισκεφτείτε ένα Spa σήμερα

Η άσκηση, το υγιεινό φαγητό, η χαλάρωση και ο καλός ύπνος είναι τα θεμέλια για μια ποιότητα ζωής που θα μας επιτρέπει να βιώνουμε την χαρά της καθημερινότητας και να ζούμε αρμονικά και με ευεξία. Όλα αυτά ακούγονται ιδανικά αλλά χωρίς την κατάλληλη ξεκούραση δεν έχουν καμία απολύτως σημασία!

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να ξεκουράζει το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή για να μπορεί να έχει μια ισορροπία στην καθημερινότητα χωρίς εκρήξεις στρες, κατάπτωσης και θυμού

Τα Spa είναι η ταχύτατα αναπτυσσόμενη τάση της εποχής όπου καταδεικνύουν την αυξανόμενη επιθυμία για αναζωογόνηση τόσο των ηλικιωμένων όσο και των νέων και την διατήρηση ενός υγιεινού lifestyle.

Μεγάλο μέρος της δημοτικότητας των Spa και των χώρων ευεξίας, αποδίδεται στους «Baby Boomers», ατόμων που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1946 και 1964.

Καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού μεγαλώνει ηλικιακά, αρχίζουν να αναζητούν ενναλακτικούς τρόπους για να κρατήσουν τη νιότη τους και το σώμα τους δυνατό και δραστήριο.

Οι νεότερες γενιές αντιλαμβάνονται πως η φροντίδα του σώματός τους σήμερα θα επιβραδύνει το ρολόι της γήρανσης του αύριο.

Τα χαρακτηριστικά της γενιάς «Baby Boomers»

Ανεξάρτητα από το πώς ορίζονται ως «Baby Boomers» ανά Ήπειρο, το τεράστιο μέγεθος αυτού του target group έχει τεράστιο αντίκτυπο στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη μελέτη του The Global Wellness Tourism Economy, τα άτομα της γενιάς αυτής, έχουν εμμονή με την ευεξία, οι οποίοι είναι συνταξιούχοι και διαθέτουν το εισόδημα για να ταξιδεύουν.

Αντιπροσωπεύουν εδώ και χρόνια τον βασικό πληθυσμό που επισκέπτεται τα spa καθώς είναι μια γενιά «εξερευνητών» που αναζητά ταξιδιωτικούς προορισμούς και τρόπους χαλάρωσης σε μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Εάν είστε ένας από τους «Baby Boomers» ή απλά ψάχνετε έναν τρόπο να μείνετε νέοι για πάντα, τα μαθήματα yoga και οι υγιεινές δίαιτες δεν αρκούν. Πρέπει να προσθέσετε την τακτική επίσκεψη στο Spa στην καθημερινή σας ρουτίνα. Είτε θέλετε να ξεκινήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να επεκτείνετε τα χρόνια σας, είτε να χαλαρώσετε μετά από μια αγχωτική ημέρα είτε να αναζωογονήσετε την ομορφιά σας, το spa είναι η απάντηση!

Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους λόγους για να επισκεφτείτε ένα spa

#1 Υγιείς και χαλαροί

Τα ιαματικά λουτρά είναι σπουδαία για να ξεκινήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με άσκηση, μακροβιοτική κουζίνα και χαλάρωση. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να κάνετε κάποιες υγιείς αλλαγές στη ζωή σας.

Σύμφωνα με την Aromatherapy Associates, η δύναμη του αρώματος χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τις ισχυρές θεραπευτικές της ιδιότητες. Έχοντας τις ρίζες της από την Ινδία, την Αίγυπτο και την Κίνα – όπου τα αρωματικά φυτικά έλαια χρησιμοποιήθηκαν για θρησκευτικούς, καλλυντικούς και ιατρικούς σκοπούς. Πλέον, η αρωματοθεραπεία παίζει μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση του πόνου, ως ενισχυτικό της διάθεσης και στην υπνοθεραπεία. Ο θεραπευτής επιλέγει τα κατάλληλα αιθέρια έλαια με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες του σώματος και τις επιθυμίες σας και σας φτιάχνει μια μοναδική φόρμουλα κάθε φορά.

#2 Όμορφοι μέσα και έξω

Τα spa προσφέρουν υπηρεσίες χαλάρωσης, όπως μασάζ, περιποιήσεις σώματος και περιποίησης προσώπου. Το μασάζ είναι πολύ περισσότερο από μια απόλαυση και δεν έχει μοναδικό όφελος την χαλάρωση.  Έχει πολλά οφέλη για την υγεία καθώς ηρεμεί το κεντρικό νευρικό σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά τον οργανισμό να απαλλαγεί από τα απόβλητα. Τα τακτικά μασάζ μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.

Όσο πιο καλά λειτουργείτε εσωτερικά, τόσο πιο όμορφοι και φρέσκοι θα δείχνετε και εξωτερικά.

3# Απώλεια βάρους

Η υγεία και η ευεξία είναι καυτά θέματα σε όλο τον κόσμο εδώ και χρόνια. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη της Nielsen. , το ποσοστό των ενηλίκων σε όλο τον κόσμο που θεωρούνται υπέρβαροι έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 30% τα τελευταία 30 χρόνια. Τα καλά νέα είναι ότι οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν μέτρα για να βελτιώσουν την υγεία τους και να χάσουν βάρος. Διατροφική επανάσταση επίσης δείχνουν και οι κατασκευαστές τροφίμων καθώς αναμορφώνουν τα προϊόντα τους για να εξαλείψουν ή να μειώσουν την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, χοληστερόλη, trans και κορεσμένα λιπαρά.

4# Ανακούφιση από το άγχος

Σχεδόν όλοι θα παραδεχτούν πως το στρες δεν καταστρέφει μόνο την υγεία μας αλλά και την ίδια μας την ζωή. Η καθημερινότητα είναι τόσο εξουθενωτική και η ζωή τις περισσότερες φορές μοιάζει με έναν ατελείωτο μαραθώνιο υποχρεώσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γινόμαστε ευάλωτοι σε καταχρήσεις, συναισθηματικά εξουθενωμένοι σε πλήρη κατάπτωση, νευρικούς και αδύναμους.

Μια σοβαρή ασθένεια, ο θάνατος ή ε΄να διαζύγιο, δεν είναι οι μόνες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη ζωή. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι οι ψυχικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του στρες και των σχετικών διαταραχών, θα είναι η δεύτερη κύρια αιτία αναπηριών τα επόμενα έτη. Το στρες και τα επακόλουθά του προκαλούν μειωμένη σωματική και πνευματική λειτουργία, χαμένες ημέρες εργασίας και υψηλή χρήση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, καθώς επίσης αυξημένα εργατικά ατυχήματα.  Είναι αδιαμφησβήτητο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ολιστική υγεία μας η ανακούφιση από το στρες καθώς μερικές φορές μπορεί να αποβεί πραγματικά μοιραίο.

5# Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα άσκησης

Τα spa προορισμού έχουν πολλά προγράμματα άσκησης, γιόγκα και προγράμματα γυμναστικής που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που σας αρέσει. Υπάρχουν αναμφισβήτητα χιλιάδες μαθήματα χορού γυμναστικής σε όλο τον κόσμο που έχουν σχεδιαστεί για να είναι διασκεδαστικά για τους συμμετέχοντες. Ο διαλογισμός είναι επίσης μια καλή επιλογή για να ξεκουραστείτε και να καθαρίσετε το μυαλό σας. Μερικές φορές χρειάζεται απλώς να ξεφύγετε και να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας. Το spa είναι το τέλειο μέρος για να σας φροντίζουν επαγγελματίες και να περνάτε το χρόνο σας όπως θέλετε: Κάντε μια βόλτα, διαλογιστείτε, διαβάστε ένα καλό βιβλίο και κάντε μερικές περιποιήσεις. Ό,τι κι αν ψάχνετε, πρέπει να βρείτε το κατάλληλο spa μόνο για εσάς.

Συμπερασματικά το άγχος μας αφαιρεί χρόνια ζωής και μας μειώνει την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Το να επενδύουμε τον χρόνο μας σε εμάς και μόνο για λίγες ώρες κάθε εβδομάδα αποτελεί βασική προϋπόθεση για να προλάβουμε τα σημάδια του γήρατος στο σώμα μας και να παραμείνουμε ζωντανοί και υγιείς. Ένα καλό μασάζ, μια περιποίηση προσώπου ή σώματος, ζεστά λουτρά και ιαματικά νερά είναι τα συστατικά της επιτυχίας όπου θα μας χαρίσουν χαλάρωση ευεξία και ευτυχία.

Βρείτε τον δικό σας προσωπικό παράδεισο χαλάρωσης και περάστε χρόνο με το πιο πολύτιμο πλάσμα του κόσμου: Τον εαυτό σας!

Πηγή Πληροφοριών: Wellness Magazine

Post Related